Een decenium vol uitdagingen


General Bunkering Services is sinds het jaar 1998 actief in het ARA-gebied. Na 15 jaar ervaring in de sector, vond Erik Vermeylen de tijd rijp om een zelfstandige onderneming op te richten. Hij nam in die tijd een naamloze vennootschap over en deelde tegelijkertijd vier enkelwandige schepen in bij diverse oliehandelaars en petroleummaatschappijen. Vanaf toen was de oprichting van General Bunkering Services (GBS) een feit.

Al gauw wist het bevrachtingskantoor te groeien naar een vloot van 6 enkelwandige schepen, allen in bunkeruitvoering. Echter drong niet veel later de vernieuwing van de vloot op omwille van de aangepaste wetgeving voor enkelwandige schepen. Mits de nodige investeringen, werd vanaf 2005 de vloot van de GBS groep systematisch vernieuwd om te kunnen blijven voldoen aan de wensen van de klanten. Sinds 2017 beschikt de GBS groep over een vloot van uitsluitend dubbelwandige schepen die bij diverse oliehandelaars en petroleummaatschappijen worden ingezet. Uiteraard worden nieuwe ontwikkelingen zoals o.a. LNG nauwlettend opgevolgd om te kunnen blijven inspelen naar de wensen van de klanten.

Huidig adres: Lichterweg 3, 2030 Antwerpen

iso1iso2

 


Door de jaren heen is GBS altijd gericht geweest op vernieuwing: een absolute must in deze branche! Daarom zal het bedrijf deze tendens ook in de toekomst voortzetten.


Teneinde een concurrerende positie te kunnen blijven innemen, wil GBS zich verder gaan diversifiëren. Tot op heden richtte het bedrijf zich hoofdzakelijk op het transport van stookolie en gasolie. De nieuwe dubbelwandige type C schepen lenen zich echter uitstekend voor het vervoer van andere goederen, waaronder diverse andere minerale oliën en chemie. In de toekomst opent er dus een veel bredere markt. Met de gloednieuwe schepen en een markt vol uitdagingen, gaat GBS in volle vaart de toekomst tegemoet. Graag samen met u!